POČETNA NAGRADE KOLEKCIJE PROIZVODNJA O NAMA KATALOG KONTAKT
 
                             
 

PROIZVODNJA ZLATNOG NAKITA

Proizvodnja se odvija u modernom objektu veličine 250m² koji svojim karaktersitikama odgovara najvišim svetskim standardima kako u juvelirstvu tako i u zaštiti životne okoline. Sam proces proizvodnje vrši 12 stalno zaposlenih radnika i 6 spoljnih saradnika.

Proces počinje prečišćavanjem i rafinisanjem zlatnog materijala da bi se obezbedila i osigurala finoća od 58,5% unapred propisana zakonom.

Uporedo se pripremaju modeli od voska i slažu se na stabla.

Sledi prelivanje voskanih stabala gipsom i njihovo sušenje i pečenje.

Dalje se vrši možda i najkritičniji deo proizvodnje, izlivanje zlatnog 14-karatnog materijala u gipsane kalupe ostale posle prethodnog dela procesa. Sam proces livenja vrši se u zaštićenoj atmosferi kako bi se maksimalno osigurao kvalitet odlivka i kako bi se odlivci obezbedili od nečistoća iz atmosfere.

Posle izlivanja i hlađenja cilindara, gips se spira i ostaju odlivci od 14-karatnog materijala u obliku nakita.

Sa stabala se odsecaju prstenje, minđuše i privesci i šalju na ručnu obradu, zatim na mašinsku a zatim se potrebno kamenje setuje (fasuje) u metal pod mikroskopima uvećanja 10 puta.

Ovakav poluproizvod se šalje na još jednu turu ručne i mašinske obrade da bi se osigurao sjaj i kvalitet na koji su naši klijenti već godinama navikli.

Rezultat ovakvog prizvodnog procesa projektovanog uz pomoć i asistenciju gospodina prof. Pavla Gertika, kome se ovim putem zahvaljujemo, je ekskluzivan nakit garantovanog kvaliteta i finoće kojim se mogu ponositi i mnogo veće juvelirske firme u regionu i šire.

Za postignuti kvalitet na prvom mestu su zaslužni zaposleni u proizvodnji, koji svojim predanim i požrtvovanim radom u saradnji sa rukovodstvenim i prodajnim sektorom kompanije svaki dan daju sve od sebe da se proizvodima koji napuštaju našu proizvodnju i svakodnevno nalaze svoj put do kupaca širom našeg regiona ponosimo kako na domaćem tako i na inostranom tržištu.

 


WOG Valjevo

  WOG Valjevo   WOG Valjevo    
WOG Valjevo     WOG Valjevo   kalupi
WOG Valjevo   WOG Valjevo
WOG Valjevo  
     
WOG Valjevo  
         
WOG Valjevo